ξενοδοχειακή φωτογραφίαΞενοδοχειακή φωτογράφιση – Άμεση προβολή της επιχείρησής σας

 

Στην εποχή του ψηφιακού κόσμου, η προβολή μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη.  Η προβολή του ξενοδοχείου σας μπορεί να γίνει γρήγορα και άμεσα μέσα από μία ξενοδοχειακή φωτογράφιση. Μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ εμφανίζει μια πληθώρα φωτογραφιών καταλυμάτων και ξενοδοχείων. Η απεικόνιση ενός ξενοδοχείου στο διαδίκτυο, είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ επιχείρησης και πελάτη.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες πολλές φορές μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είτε υποβαθμίζουν σημαντικά τον χώρο σας, είτε κρίνονται παραπλανητικές για το κοινό.

 

ξενοδοχειακή φωτογραφίαΑύξηση πωλήσεων μέσω μιας ξενοδοχειακής φωτογράφισης

 

Πλέον, η ξενοδοχειακή φωτογράφιση αποτελεί μια εξαιρετικά προσοδοφόρα στρατηγική μάρκετινγκ. Είναι το No 1 εργαλείο προώθησης των υπηρεσιών μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Η ψηφιακή απεικόνιση του ξενοδοχείου σας, είναι και εκείνη που θα ωθήσει τον πελάτη στην κράτηση ενός δωματίου. Το διαδίκτυο αποτελεί και τον πιο συχνό τρόπο κρατήσεων, με σημαντικότερο παράγοντα να είναι η φωτογραφία. Όσο πιο επαγγελματική και κοντά στην πραγματικότητα είναι η ξενοδοχειακή φωτογράφιση, τόσες μεγαλύτερες και οι πιθανότητες για αύξηση των πωλήσεων.

 

Ο σωστός φωτογράφος

 

Η διαδικασία μιας ξενοδοχειακής φωτογράφισης αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία είναι απαραίτητα για να υπάρξει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Η βάση της ξενοδοχειακή φωτογραφίας είναι αρχιτεκτονική φωτογράφιση. Παράλληλα όμως, χρησιμοποιούνται ιδιαίτερες τεχνικές και τακτικές. Είναι απαραίτητο λοιπόν να υπάρξει συνδυασμός πολλών ειδών φωτογράφισης όπως η αρχιτεκτονική, η διαφημιστική, η φωτογράφιση εσωτερικής διακόσμησης κ.α.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτογράφο που να γνωρίζει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που χρειάζεται να έχει μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση. Ο φωτογράφος θα πρέπει συνδυάσει όλες τις παραπάνω τακτικές προκειμένου να φέρει ένα σωστό και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Θα πρέπει δηλαδή, να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στην αισθητική και διαφημιστική χροιά της φωτογράφισης.

Θυμηθείτε! Η φωτογραφία είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζει ο πελάτης. Μια κακή εικόνα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πωλήσεις σας και να υποβαθμίσει εξαιρετικά τον χώρο σας.

 Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

 

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα πρέπει να μπορεί να αποτυπώσει όλα τα συναισθήματα που δημιουργεί ο χώρος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν διαφημίζουμε τα κτίρια, αλλά τα συναισθήματα και τις ιστορίες που έχει να προσφέρει μια ξενοδοχειακή μονάδα. Έτσι, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Το σωστό στήσιμο του κάδρου, ο φωτισμός, η ανάδειξη των επίπλων και της εσωτερικής διακόσμησης είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να προσέξει ο φωτογράφος σας.

Επίσης σημαντικό είναι να μην παραλείψετε και τους  εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου από μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση. Οι ιδιαιτερότητες και η μοναδικότητα της τοποθεσίας του ξενοδοχείου σας πρέπει να εμπλουτίζουν την όλη εμπειρία που θα λάβει ο τελικός καταναλωτής.

Μια όμορφη θέα αποτυπωμένη σε μια εικόνα είναι αρκετά ώστε να πείσει τον πελάτη να επιλέξει το ξενοδοχείο σας.

Οι λήψεις με σωστές συμμετρίες, οι ακριβή αναλογίες και κατάλληλο φωτισμό, προσφέρουν μια όμορφη αισθητική και ατμόσφαιρα.

Οι υπηρεσίες που έχετε να προσφέρετε στους πελάτες σας είναι ακόμη μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραβλέψετε. Αναδείξτε τις επιλογές και τις δραστηριότητες που θα παρέχει το ξενοδοχείο σας στους καταναλωτές. Η γαστρονομική φωτογραφία, αλλά και η φωτογραφία εκδηλώσεων είναι μερικά παραδείγματα.

 

Το ξενοδοχείο δεν είναι ένα απλό κτήριο – είναι μια εμπειρία!

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της ξενοδοχειακής φωτογράφισης βέβαια, θα πρέπει να είναι και οι σκηνοθετικές τεχνικές και ικανότητες του φωτογράφου. Πρέπει στην εικόνα να φαίνονται ξεκάθαρα τα συναισθήματα και οι εικόνες που έχει να «πει» το κάθε δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο η φωτογραφία ξεχειλίζει από συναισθήματα και στιγμές.

Η ευχάριστη ατμόσφαιρα και η αισθητική του ξενοδοχείου πρέπει να χαρακτηρίζει μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση. Δώστε στους πελάτες σας την αίσθηση της φιλοξενίας. Κάντε τους να νιώσουν οικεία με τον χώρο σας. Όσο πιο λεπτομερής είναι η απεικόνισή σας, τόση περισσότερη πληροφορία θα έχει ο πελάτης για την επιχείρησή σας και τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να τον πείσετε να σας επιλέξει.

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος πρέπει να έχει την ικανότητα να συνδυάσει αρχιτεκτονική και διαφημιστική φωτογράφιση. Δεν πρέπει να έχετε ως στόχος  μια απλή προβολή των εγκαταστάσεων της ξενοδοχειακής σας μονάδας, αλλά πρέπει να δημιουργήσετε το αίσθημα μιας αξέχαστης εμπειρίας!

Ανανεώστε το ξενοδοχείο σας με μια επαγγελματική φωτογράφιση

 

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το ξενοδοχείο είναι ένα αγαθό εμπειρίας. Για τον λόγο αυτό οι πελάτες πρέπει να έχουν όσο πιο ξεκάθαρη εικόνα του προϊόντος γίνεται ώστε να προβούν στην τελική αγορά. Όσο πιο καθαρή και υψηλής ποιότητας είναι η παρουσία σας στο διαδίκτυο, τόσοι περισσότεροι πελάτες θα επιλέξουν τις υπηρεσίες σας.

Η ξενοδοχειακή φωτογράφιση είναι επένδυση

 

Για να μπορέσουν να αυξηθούν οι πωλήσεις σας ανανεώστε την εικόνα σας με μια επαγγελματική ξενοδοχειακή φωτογράφιση.

Δεν θα πιστέψετε πόσο μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που προβάλετε την επιχείρησή σας, μέσω της ξενοδοχειακής φωτογραφίας. Ανανεώστε τον χώρο σας και επανατοποθετηθείτε στην αγορά εύκολα και γρήγορα. Ενισχύστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας της υπηρεσίες ενός επαγγελματία φωτογράφου που θα μπορεί να αποτυπώσει όλα τα προαναφερόμενα.

Μια υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακή φωτογράφιση προσδίδει κύρος και επαγγελματισμό. Δημιουργήστε όμορφες εικόνες που προβάλουν και ενισχύουν τα δυνατά σας σημεία. Όμως μην ξεχνάτε! Δεν θα πρέπει να παραπλανήσετε το κοινό. Η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι σημαντικά στοιχεία που καλό θα ήταν να προσέξετε.

 

Τι άλλο μπορεί να προσφέρει μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση;

 

Σκοπός είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις σας είτε προσελκύοντας νέους πελάτες, είτε δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με ήδη υπάρχοντες. Έτσι, μέσω της ξενοδοχειακής φωτογράφισης μπορείτε να φτιάξετε την εικόνα σας και να δημιουργήσετε φήμη.

Μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση δεν χρειάζεται να έχει μόνο εμπορική χρήση. Οι φωτογραφίες από την ξενοδοχειακή φωτογράφιση εκτός από τις πλατφόρμες μίσθωσης προσωρινής κατοικίας, χρησιμοποιούνται και με πολλούς άλλους τρόπους. Για παράδειγμα  δημοσιεύστε τις φωτογραφίες στα social media και δημιουργήστε αλληλεπίδραση με το κοινό σας, ή  φτιάξτε μια ολοκληρωμένη καμπάνια SEO με όμορφες εικόνες και κείμενα.

 

Instafilms: Ξενοδοχειακή φωτογράφιση στην Ελλάδα

 

Για εμάς η υπόθεση της ξενοδοχειακής φωτογραφίας δεν είναι απλή. Απαιτεί γνώση και εξειδίκευση ώστε να αποτυπωθεί ξεκάθαρα η αισθητική και η ατμόσφαιρα του τόπου σας.

Η Instafilms είναι μια εταιρεία παραγωγής βίντεο και φωτογραφίας στην Ελλάδα με πολλά χρόνια εμπειρίας. Το πάθος μας για την φωτογραφία και ο επαγγελματισμός μας είναι τα εργαλεία που μας βοηθούν να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Με γνώμονα πάντα τον σεβασμό μας προς τον πελάτη, προσπαθούμε να κάνουμε τις ιδέες του πράξη! Το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό μας και η πολύπειρη εμπειρία μας είναι αρκετά ώστε να αναβαθμίσουμε το όνομα του brand σας, και να δημιουργήσουμε όμορφη αισθητική και εικόνες.

 

Τι προσφέρουμε

 

Μια ξενοδοχειακή φωτογράφιση απαιτεί συνέπεια και επαγγελματισμό. Χρειάζεται σωστή ρύθμιση όλων των εξωτερικών παραγόντων όπως το σωστό κάδρο, ο φωτισμός και τα χρώματα. Έτσι, η Instafilms μπορεί να δημιουργήσει εικόνες από φωτογραφίσεις εσωτερικής διακόσμησης, εξωτερικού χώρου, μέχρι και την ανάδειξη των υπηρεσιών σας όπως η γαστρονομική φωτογραφία κ.α.

Φέρτε τις ιδέες σας, το γούστο και την αισθητική σας και αφεθείτε στα χέρια μας. Με τον κατάλληλη γνώση και τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια όμορφη εικόνα και να ενισχύσετε το brand σας. Παρέχουμε φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών, προσαρμοσμένες πάντα στα μέτρα σας. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

 

Θα χαρούμε να μοιραστούμε τα βίντεό μας μαζί σας! Ακολουθήστε μας στο Instagram και μείνετε συντονισμένοι!

Comments are closed.