Το web video έχει γίνει ένα ολοένα και πιο δημοφιλές μέσο για τις επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στο διαδίκτυο. Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πλατφορμών κοινής χρήσης βίντεο, όπως το YouTube και το Vimeo, οι εταιρείες μπορούν πλέον να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό με το περιεχόμενο βίντεο τους. Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς η δημιουργία ενός βίντεο και η αποστολή του στο web. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενο του βίντεο σας, πρέπει να το βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία του SEO για τα web video και θα παρέχουμε μερικές συμβουλές για τη βελτιστοποίησή τους.

 

Γιατί το SEO είναι σημαντικό για το web video;

 

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η διαδικασία βελτίωσης της προβολής του ιστότοπού σας ή του περιεχομένου σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Ο στόχος του SEO είναι να αυξήσει την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να βελτιώσει την προβολή σας στο διαδίκτυο. Αυτό είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για web video, το SEO είναι εξίσου σημαντικό με το γραπτό περιεχόμενο. Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο βίντεο έχει μερικές μοναδικές προκλήσεις SEO που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πρώτον, το περιεχόμενο βίντεο δεν ανιχνεύεται και δεν ευρετηριάζεται τόσο εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης όσο το γραπτό περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης βασίζονται στο κείμενο για να κατανοήσουν το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, πράγμα που σημαίνει ότι το περιεχόμενο βίντεο πρέπει να βελτιστοποιηθεί με τρόπο που να διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι είναι το βίντεο.

Δεύτερον, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για περιεχόμενο βίντεο στο διαδίκτυο. Μόνο το YouTube έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ περιεχόμενο που διεκδικεί την προσοχή. Βελτιστοποιώντας το web video σας για τις μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να σας ανακαλύψουν πιθανοί πελάτες και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

 

Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του βίντεο ιστού σας για SEO

 

1.Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και την περιγραφή του web video σας

Ακριβώς όπως το γραπτό περιεχόμενο, το περιεχόμενο βίντεο πρέπει να βελτιστοποιηθεί με σχετικές λέξεις-κλειδιά. Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και την περιγραφή του βίντεό σας για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι είναι το βίντεό σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και το θέμα του βίντεό σας.

2. Προσθέστε υπότιτλους στο βίντεό σας

Οι υπότιτλοι δεν είναι μόνο χρήσιμοι για θεατές με προβλήματα ακοής, αλλά βοηθούν επίσης τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο του βίντεό σας. Οι κλειστοί υπότιτλοι παρέχουν μια μεταγραφή κειμένου του βίντεό σας, η οποία διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν και να ευρετηριάσουν το περιεχόμενο του βίντεό σας.

3.Βελτιστοποιήστε τo thumbnails του web video σας

To thumbnail του βίντεό σας είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι πιθανοί θεατές όταν συναντήσουν το web video σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια ελκυστική μικρογραφία που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια το περιεχόμενο του βίντεό σας. Αυτό θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων κλικ και προβολών, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την κατάταξη του βίντεό σας στη μηχανή αναζήτησης.

4.Χρησιμοποιήστε χάρτες ιστότοπου βίντεο

Οι χάρτες ιστότοπου βίντεο είναι ένας τρόπος να παρέχετε στις μηχανές αναζήτησης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο βίντεο σας. Ο χάρτης ιστότοπου βίντεο είναι ένα αρχείο που παρέχει μεταδεδομένα σχετικά με το βίντεό σας, όπως τον τίτλο, την περιγραφή και τη διάρκειά του. Υποβάλλοντας έναν χάρτη ιστότοπου βίντεο στις μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να τις βοηθήσετε να κατανοήσουν το περιεχόμενο του βίντεό σας και να βελτιώσουν την κατάταξή του στη μηχανή αναζήτησης.

5. Μοιραστείτε το web video σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση του περιεχομένου βίντεο και τη βελτίωση της κατάταξής του στις μηχανές αναζήτησής του. Μοιραστείτε το βίντεό σας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn για να αυξήσετε την προβολή του και να προσελκύσετε περισσότερες προβολές. Όσο περισσότερες προβολές και αφοσίωση έχει το βίντεό σας, τόσο υψηλότερη θα κατατάσσεται στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης.

 

Συμπερασματικά, η βελτιστοποίηση του web video σας για SEO είναι απαραίτητη εάν θέλετε να βελτιώσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη του βίντεό σας στις μηχανές αναζήτησης και να προσελκύσετε περισσότερους θεατές στο περιεχόμενό σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά, να προσθέτετε υπότιτλους, να βελτιστοποιείτε τη μικρογραφία του βίντεό σας, να χρησιμοποιείτε χάρτες ιστότοπου βίντεο και να κοινοποιείτε το βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Instafilms – Εταιρεία Παραγωγής Βίντεο στην Ελλάδα

 

Στην Instafilms, με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, μπορούμε να σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες βίντεο και… όχι μόνο! Μπορείτε να δείτε δείγματα από τις προηγούμενες συνεργασίες μας εδώ. Επίσης, follow us σε FacebookInstagram, YouTube και Linkedln ώστε να είστε πάντα up-dated!

Comments are closed.