Παραγωγή βίντεο στην Αθήνα

Η παραγωγή βίντεο στην Αθήνα είναι μια διαδικασία που αφορά την πλήρη δημιουργία ενός βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται σχεδιασμό με ακρίβεια, εκτέλεση με επαγγελματισμό και τελική επεξεργασία με τεχνική κατάρτιση. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία, περιλαμβάνονται τρεις φάσεις: προ-παραγωγή, παραγωγή και μετά-παραγωγή. Όπως είναι προφανές, αυτό είναι πολύ περισσότερο από το πάτημα του κουμπιού εγγραφής σε μια βιντεοκάμερα. Χρειάζεται ικανότητα, δεξιότητες και ταλέντο.

Κάθε φάση είναι εξίσου σημαντική και δεν μπορεί να παραλειφθεί. Βέβαια κάποιες λεπτομέρειες διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση αλλά η διαδρομή είναι η ίδια κάθε φορά. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει σχεδιασμό και συντονισμό. Θέτουμε τον στόχο και τον προϋπολογισμό σε συνεργασία με τον πελάτη και στη συνέχεια διαμορφώνουμε την ιδέα σε βάθος. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ορίζουν τον ρόλο τους για την επόμενη φάση. Η δεύτερη φάση είναι το πραγματικό γύρισμα. Δημιουργούμε το περιεχόμενο ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα. Αυτή είναι η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε στην τρίτη φάση. Στην τελική φάση, συναρμολογούμε το βίντεο, το στέλνουμε στον πελάτη για έγκριση και τότε παραδίδουμε το τελικό προϊόν.

Προ-παραγωγή

Συνάντηση με τον πελάτη

Πριν από όλα ζητάμε από τον πελάτη τον στόχο του, ώστε να ορίσουμε τις παραμέτρους. Ποιος είναι ο σκοπός και η στρατηγική; Υπάρχουν βασικά ερωτήματα που μας βοηθούν να κάνουμε τον στόχο πιο ακριβή:

  • Ποιο είναι το κοινό-στόχος και το βασικό μήνυμα;
  • Υπάρχει κάποια εκτίμηση του προϋπολογισμού;
  • Ποια κανάλια θα χρησιμοποιήσετε για να τους προσεγγίσετε (τηλεόραση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εταιρικός ιστότοπος, LinkedIn, ενημερωτικό δελτίο κ.λπ.);
  • Τι θέλετε να επιτύχετε μέσω του βίντεο (π.χ. προβολές/ευαισθητοποίηση, αναγνωρισιμότητα, επισημάνσεις “μου αρέσει” , συνδρομές/πιστότητα, πωλήσεις);
  • Προτιμάτε κάποια μορφή βίντεο (π.χ. συνέντευξη, εταιρικό, διαφημιστικό κ.λπ.);
  • Υπάρχει κάποιος υπάλληλος ή μέλος της ομάδας διαχείρισης που θα ήθελε να εμφανιστεί στην κάμερα;
  • Υπάρχει κάποιο οπτικό υλικό που θα θέλαμε να δείξουμε που σχετίζεται με την καθημερινή μας ρουτίνα; Θα μπορούσαν πιθανώς να είναι λεπτομέρειες, δεξιότητες, λογισμικό ή μέρη των εγκαταστάσεων.
  • Υπάρχει κάποια συμπληρωματική απαίτηση, π.χ. γραφικά, υπότιτλοι, εναέρια κάλυψη βίντεο κ.λπ.;

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή που μοιραστήκαμε τις ιδέες μας. Με άλλα λόγια, ζητάμε από τους πελάτες οποιαδήποτε λεπτομέρεια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

Η προσφορά μας

Έχοντας τις απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα, μπορούμε να ετοιμάσουμε την προσφορά μας. Επεξεργαζόμαστε τις απαιτήσεις και ετοιμάζουμε μια πρόταση που ταιριάζει στις ανάγκες.

Δημιουργία σεναρίου

Το σενάριο είναι η πυξίδα. Καθοδηγεί τα γυρίσματα έτσι θέλουμε να είναι δομημένα. Ανάλογα με τη μορφή βίντεο, μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες ανάλογα με τις προφορικές γραμμές, χαρακτήρες, ηλικίες, τοποθεσίες, διαλόγους κ.λπ. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι πιο συνοπτικό.

Το σενάριο παρέχει στον πελάτη μια αίσθηση του περιεχομένου βίντεο. Περιλαμβάνει επίσης απαραίτητες πληροφορίες για τον προγραμματισμό των γυρισμάτων. Με βάση αυτό, επιλέγουμε τις τοποθεσίες, το καστ, τις κινήσεις της κάμερας και όποια λεπτομέρεια χρειαζόμαστε να σχεδιάσουμε.

 

Τοποθεσίες & Casting

Υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες που μπορούμε να επιλέξουμε για τα γυρίσματα. Μπορούμε να κανονίσουμε να γίνει η μαγνητοσκόπηση στο χώρο του γραφείου του πελάτη ή στο στούντιο ή ακόμα και στην τοποθεσία. Ανάλογα με την περίσταση προτείνουμε την πιο κατάλληλη και οικονομική επιλογή που ταιριάζει στα κριτήριά σας.

Επιπλέον, ορισμένα βίντεο χρειάζονται τη συμμετοχή ηθοποιών ή μοντέλων. Επιλέγουμε και προτείνουμε τα κατάλληλα πρόσωπα, ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει ποιος αντιπροσωπεύει καλύτερα την επωνυμία του.

Προετοιμασία λήψης

Μια λίστα γυρισμάτων είναι μια εις βάθος καταγραφή του προγράμματος που θα ακολουθήσει το συνεργείο την ημέρα των γυρισμάτων. Ο παραγωγός του βίντεο μπορεί να ενημερωθεί για τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις της συνέντευξης. Περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τη λίστα λήψεων b-roll. Αυτό είναι το υλικό που συνοδεύει την αφήγηση. Κάθε εικόνα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ή μιας φωνής επιλέγεται προσεκτικά. Ο συνδυασμός όσων λέγονται με τις εικόνες που παρουσιάζονται πρέπει να είναι σε αρμονία ώστε το αποτέλεσμα να είναι αποτελεσματικό. Επιπλέον, σε αυτήν την καταχώριση, προσθέτουμε πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που χρειαζόμαστε για τα γυρίσματα. Συνήθως, χρειαζόμαστε άδειες και σε περίπτωση που κανονίσουμε να κινηματογραφήσουμε στις εγκαταστάσεις του πελάτη χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των υπαλλήλων. Αυτό συμβαίνει γιατί συμπεριλαμβάνουμε σκηνές με λεπτομέρειες μιας τυπικής ημέρας στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι μετακινούνται στα γραφεία, πραγματοποιούν εσωτερικές συναντήσεις, αλληλεπιδρούν με προϊόντα, ολοκληρώνουν καθημερινές εργασίες.

Storyboarding

Σε ορισμένες περιπτώσεις, με πιο σύνθετο περιεχόμενο, χρησιμοποιούμε storyboarding. Αντιπροσωπεύει σε σκιαγραφημένες εικόνες τα βασικά καρέ που θα αποτελέσουν το τελικό βίντεο. Οι εικόνες παρουσιάζονται ως μεμονωμένα πάνελ, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών πληροφοριών. Είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γιατί δεν αφιερώνουμε χρόνο στο να σκεφτόμαστε λεπτομέρειες. Σχεδιάζουμε τα πάντα, δημιουργώντας μια αίσθηση της κίνησης της κάμερας. Αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον πελάτη να έχει μια γεύση από το τελικό προϊόν.

After effects

Πρόκειται για μια ειδική παραγωγή. Σε αυτή τη διαδικασία με προσθήκη δισδιάστατων ή τρισδιάστατων γραφικών δίνουμε μια διαφορετική οπτική και εμπλουτίζουμε το υλικό με σχεδιαστικές απεικονίσεις που αφορούν κείμενο ή φιγούρες. Το μήνυμα του βίντεο με αυτό το τρόπο αποκτά μια ιδιαίτερη δυναμική.

 

 

Προγραμματισμός / time planning

Μετά τον καθορισμό των προηγούμενων βημάτων, ακολουθεί ο προγραμματισμός των ημερών γυρισμάτων. Όλες οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως τοποθετούνται πλέον σε ένα πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα. Από την ώρα άφιξης, τα διαλείμματα, τις μετακινήσεις της μονάδας, τις συνεντεύξεις μέχρι την τελευταία στιγμή της ημέρας των γυρισμάτων. Είναι ένα πρόγραμμα που περιγράφει τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε άτομο (πλήρωμα, καστ, συμμετέχοντες) και πότε. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο ώστε να αξιοποιείται ο χρόνος σωστά χωρίς καθυστερήσεις και επαναλήψεις λήψεων.

Παραγωγή

 

Η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί. Είναι ώρα για δράση. Ανάλογα με το έργο, η διάρκεια ποικίλλει από μία ημέρα έως αρκετές ημέρες. Η πρώτη ύλη συλλαμβάνεται σύμφωνα με τα προγραμματισμένα βήματα της προηγούμενης φάσης.

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο πελάτης συνήθως δεν παρακολουθεί όλα τα γυρίσματα. Η παρουσία του είναι απαραίτητη σε βίντεο όπως συνεντεύξεις. Η εμπλοκή του είναι καθοριστική πριν και μετά την παραγωγή.

Μετά την παραγωγή

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής, το υλικό είναι έτοιμο. Κατά τη διαδικασία μετά την παραγωγή, οργανώνουμε, εμπλουτίζουμε και επεξεργαζόμαστε το υλικό ώστε να διαμορφώσουμε το τελικό προϊόν.

Επεξεργασία βίντεο / Μοντάζ

Αυτό είναι  μία από τις καλλιτεχνικές διαδικασίες της τελικής υλοποίησης του βίντεο. Ήρθε η ώρα να διασκεδάσουμε! Το μοντάζ χρειάζεται δεξιότητες και ταλέντο. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας σειράς κινούμενων εικόνων  που συνοδεύονται από μουσική, αφηγήσεις, ηχητικά εφέ χρώματα, γραφικά και υπότιτλους. Πρόκειται για μια ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε μέσα από ένα βίντεο. Μια ιστορία που πρέπει να είναι μια μοναδική εμπειρία για τον θεατή. Μια συνολική εμπειρία με στοιχεία που δημιουργούν ενδιαφέρον και δίνουν τροφή για σκέψη και φαντασία.

Η επεξεργασία θα ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το σενάριο που δημιουργήθηκε αρχικά. Ωστόσο, είναι πιθανό να παρουσιαστεί μια νέα, πιο φρέσκια έκδοση, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη ροή ιστορίας.

 

Χρωματική επεξεργασία

Με τη χρωματική επεξεργασία δίνουμε ύφος στην εικόνα. Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που προέρχεται από πλάνα διαφορετικών καμερών.

Με τη χρωματική εεξεργασία, εφαρμόζουμε ειδικά εφέ στις εικόνες. Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε ένα μέρος ενός βίντεο να μοιάζει με παλιά ταινία για να το τονίσουμε.

Γραφικό σχέδιο

Μερικά από τα γραφικά που χρησιμοποιούμε είναι οι κάρτες στην αρχή και στο τέλος του βίντεο. Συνήθως περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ο τίτλος του βίντεο, το λογότυπο και οι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπο ή τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επιτρέπουν στον θεατή να εξερευνήσει περαιτέρω πληροφορίες απλά και διαδραστικά.

Οι υπότιτλοι με το όνομα και τον τίτλο του ατόμου που μιλάει σε ένα βίντεο μπορούν επίσης να παρέχουν συμπληρωματικές πληροφορίες στον θεατή.

Για όλα τα γραφικά, ακολουθούμε το εκάστοτε brand ώστε να υπάρχει συνοχή σύμφωνα με τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και τη γλώσσα που ακολουθούν την εταιρική τους ταυτότητα.

Ήχος

Η συμβολή του ήχου στην επιτυχία ενός βίντεο είναι τεράστια. Ο καλός ήχος συμπληρώνει αποτελεσματικά το βίντεο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μίξη ήχου είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Οι φυσικοί ήχοι, τα ηχητικά εφέ, η μουσική και η εκφώνηση θα πρέπει να δημιουργούν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που να ταιριάζει με το τελικό κόψιμο των εικόνων.

Η μουσική σε ένα βίντεο μπορεί να αυξήσει τον αντίκτυπο. Δημιουργεί ενέργεια και συναίσθημα. Τις περισσότερες φορές, συνδέεται με μια επωνυμία, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα και την αφοσίωση. Ο ρυθμός μπορεί επίσης να καθορίσει τη σειρά και τη διάρκεια των σκηνών.

Στις μέρες μας, υπάρχουν διαδικτυακές μουσικές βιβλιοθήκες που προσφέρουν μια σειρά από τραγούδια χωρίς ή περιορισμένη διαχείριση δικαιωμάτων.

 

Το Voiceover μπορεί να συνδυαστεί με συνεντεύξεις ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κυρίαρχο στοιχείο του βίντεο. Εξαρτάται από τη μορφή του βίντεο. Σε κάθε περίπτωση, τα χαρακτηριστικά της φωνής, δηλαδή την ηλικία και το φύλο του ηθοποιού, τον τόνο, την εθνικότητα κ.λπ. φροντίζουμε ώστε να ταιριάζουν με την επωνυμία.

Ένα στούντιο ηχογράφησης θα αναλάβει τη δημιουργία του voiceover σύμφωνα με τις ζητούμενες προδιαγραφές. Όταν το αρχείο ήχου ηχογράφησης είναι έτοιμο, αποστέλλεται στον επεξεργαστή για προσαρμογή στο βίντεο.

 

Υποτιτλισμός

Σύμφωνα με έρευνες, η πλειοψηφία των βίντεο στο Facebook και στο LinkedIn παρακολουθούνται χωρίς ήχο. Αυτό είναι πιθανώς το αποτέλεσμα της συνήθειας μας να παρακολουθούμε βίντεο εν κινήσει ή στο γραφείο χωρίς ακουστικά. Γι’ αυτό οι υπότιτλοι είναι απαραίτητοι για την παραγωγή βίντεο στην Αθήνα.

Έγκριση και τελική παράδοση

 

Ένα βήμα πριν από το τέλος της διαδικασίας, δειγματίζουμε το βίντεο για έλεγχο και την έγκριση του πελάτη. Με βάση τα σχόλιά του, ενδέχεται να προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις ώστε να καταλήξουμε σε τελική συμφωνία.

 

Η σημασία της παραγωγής βίντεο στην Αθήνα

 

Η παραγωγή βίντεο (στην Αθήνα) θέλει χρόνο, οπότε πρέπει να το προγραμματίσουμε. Μας βοηθά να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και με ακρίβεια. Η ομαλή εκτέλεση των γυρισμάτων δημιουργεί επαγγελματικά αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Εξαλείφουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις και μπορούμε να παρέχουμε ανταγωνιστικές προσφορές. Επιπλέον, εξοικονομούμε χρόνο κατά τη φάση μετά την παραγωγή. Εφόσον έχουμε συζητήσει τους στόχους με τον πελάτη, αποφεύγουμε τις περιττές αναθεωρήσεις. Τελικά, η διαδικασία χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για όλους τους συμμετέχοντες. Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν βίντεο που μπορεί να δημιουργήσει η ομάδα μας αφού έχουμε τη σωστή επικοινωνία με τον πελάτη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε την ειδική προσφορά σας! Η εμπειρία μας και το πάθος μας για τη παραγωγή βίντεο στην Αθήνα εγγυώνται ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είμαστε επίσης ανοιχτοί σε σχόλια ή ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά μας.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα βίντεο, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και στο Youtube.

Comments are closed.