Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, με δισεκατομμύρια ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν για να συνδεθούν με φίλους, οικογένεια και επιχειρήσεις. Με την άνοδο του περιεχομένου βίντεο, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν εξελιχθεί για να καλύψουν αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση. Ως αποτέλεσμα, τα social media video έχει γίνει ένα κρίσιμο συστατικό κάθε επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ.

Social Media Video

 

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok και το YouTube επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο περιεχόμενο βίντεο, με κάθε πλατφόρμα να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και μορφές. Το Facebook, για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ζωντανά βίντεο, ενώ το Instagram έχει IGTV και Reels. Το TikTok, από την άλλη πλευρά, έχει κάνει όνομα με το σύντομο, συναρπαστικό περιεχόμενο βίντεο του. Το YouTube, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο, παρέχει πλήθος περιεχομένου μεγάλης μορφής για να απολαμβάνουν οι θεατές.

 

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικά τα  social media video για τις επιχειρήσεις;

 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Πρώτον, το περιεχόμενο βίντεο είναι ελκυστικό και τραβάει την προσοχή των θεατών πιο αποτελεσματικά από το κείμενο ή τις εικόνες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Hubspot, το περιεχόμενο βίντεο είναι 50 φορές πιο πιθανό να οδηγήσει σε οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης από το περιεχόμενο κειμένου. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνουν προτεραιότητα στο περιεχόμενο βίντεο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που ενσωματώνουν βίντεο στη στρατηγική τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο πιθανό να δουν το περιεχόμενό τους στο κοινό-στόχο τους.

Το περιεχόμενο βίντεο έχει επίσης την ικανότητα να εξανθρωπίζει μια επωνυμία, καθιστώντας την πιο σχετική και αξιόπιστη στους καταναλωτές. Μοιράζοντας πλάνα από τα παρασκήνια, προβάλλοντας μέλη της ομάδας ή επισημαίνοντας ιστορίες επιτυχίας πελατών, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο προσωπική σύνδεση με το κοινό τους.

 

Λοιπόν, πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενο των social media video για τις μηχανές αναζήτησης και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό;

 

Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά: Ακριβώς όπως με το γραπτό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων σχετικών λέξεων-κλειδιών σε τίτλους βίντεο, περιγραφές και ετικέτες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της προβολής στα αποτελέσματα αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google Keyword Planner ή το SEMrush για να ερευνήσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά για τον κλάδο σας και να τις ενσωματώσετε στο περιεχόμενο του βίντεό σας.
Βελτιστοποιήστε τη διάρκεια και τη μορφή βίντεο: Οι διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τη διάρκεια και τη μορφή βίντεο. Για παράδειγμα, το Instagram Reels περιορίζεται στα 60 δευτερόλεπτα, ενώ το YouTube επιτρέπει πολύ μεγαλύτερο περιεχόμενο. Προσαρμόζοντας το περιεχόμενο βίντεό σας σε κάθε πλατφόρμα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχει καλή απόδοση και προσεγγίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Ενθαρρύνετε τη δέσμευση: Οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ευνοούν περιεχόμενο που ενθαρρύνει τη δέσμευση, όπως επισημάνσεις “μου αρέσει”, σχόλια και κοινοποιήσεις. Για να βελτιώσετε την απόδοση του περιεχομένου του βίντεό σας, ενθαρρύνετε τους θεατές να ασχοληθούν με αυτό κάνοντας ερωτήσεις, προσκαλώντας τους να μοιραστούν τις σκέψεις ή τις εμπειρίες τους ή παρέχοντας μια παρότρυνση για δράση.
Χρησιμοποιήστε υπότιτλους: Οι υπότιτλοι όχι μόνο κάνουν το περιεχόμενο βίντεο πιο προσιτό σε θεατές που είναι κωφοί ή βαρήκοοι, αλλά μπορούν επίσης να βελτιώσουν το SEO. Συμπεριλαμβάνοντας υπότιτλους στο περιεχόμενο του βίντεό σας, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα του βίντεο και να βελτιώσουν την ορατότητά του στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Συμπερασματικά, τα social media video αποτελούν βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ. Ενσωματώνοντας περιεχόμενο βίντεο στη στρατηγική τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βελτιστοποιώντας το για τις μηχανές αναζήτησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους με πιο προσωπικό τρόπο. Είτε πρόκειται για πλάνα από τα παρασκήνια, ιστορίες επιτυχίας πελατών ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει τη δύναμη να προσελκύει την προσοχή των θεατών και να οδηγεί οργανική επισκεψιμότητα στις επιχειρήσεις.

 

Instafilms – Εταιρεία Παραγωγής Βίντεο στην Ελλάδα

 

Στην Instafilms, με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό, μπορούμε να σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες βίντεο και… όχι μόνο! Μπορείτε να δείτε δείγματα από τις προηγούμενες συνεργασίες μας εδώ. Επίσης, follow us σε FacebookInstagram, YouTube και Linkedln ώστε να είστε πάντα up-dated!

 

Comments are closed.