Εταιρική παραγωγή βίντεο –   ένα δημοφιλές εργαλείο μάρκετινγκ για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι εταιρείες πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και να συνδεθούν με το κοινό τους. Τα εταιρικά βίντεο προσφέρουν έναν συναρπαστικό και δυναμικό τρόπο προβολής των προϊόντων, των υπηρεσιών, των αξιών και της προσωπικότητας μιας εταιρείας.

Τι είναι η εταιρική παραγωγή βίντεο;

Η εταιρική παραγωγή βίντεο είναι η διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου βίντεο που αντιπροσωπεύει μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό. Αυτά τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως μάρκετινγκ, επωνυμία, εκπαίδευση και εσωτερική επικοινωνία. Τα εταιρικά βίντεο μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, όπως επιδείξεις προϊόντων, διαφημιστικά βίντεο, μαρτυρίες, βίντεο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR) και κάλυψη εκδηλώσεων.

Εταιρική παραγωγή βίντεο – Γιατί να επενδύσει μια επιχείρηση;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην παραγωγή εταιρικών βίντεο. Πρώτον, τα βίντεο είναι πιο ελκυστικά από το γραπτό περιεχόμενο. Σύμφωνα με το HubSpot, το 72% των πελατών προτιμούν να μαθαίνουν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω βίντεο. Τα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μεταδώσουν το μήνυμά τους με τρόπο που είναι πιο αξιομνημόνευτο και εντυπωσιακό από το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο.

Δεύτερον, τα βίντεο μπορούν να αυξήσουν την αναγνωσιμότητα της επωνυμίας και να οδηγήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπο μιας εταιρείας. Τα βίντεο είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά σε γραπτό περιεχόμενο και μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, τα βίντεο μπορούν να βελτιώσουν τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) ενός ιστότοπου αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπο και μειώνοντας τα ποσοστά εγκατάλειψης.

Τρίτον, τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναδείξουν την κουλτούρα και τις αξίες μιας εταιρείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και βιωσιμότητα. Τα βίντεο ΕΚΕ μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να αποδείξει τη δέσμευσή της να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Τέλος, τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική επικοινωνία και εκπαίδευση.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει ένα βίντεο για να μυήσει νέους υπαλλήλους στην κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας. Τα βίντεο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των εργαζομένων σε νέα προϊόντα ή διαδικασίες, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπική εκπαίδευση και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα.

Πώς λειτουργεί η εταιρική παραγωγή βίντεο;

Η διαδικασία παραγωγής εταιρικού βίντεο συνήθως περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

Pre-Production: Αυτό είναι το στάδιο σχεδιασμού, όπου καθορίζονται οι στόχοι του βίντεο και αναπτύσσεται μια ιδέα και το σενάριο.
Production: Αυτό είναι το στάδιο των γυρισμάτων, όπου το βίντεο γυρίζεται με επαγγελματικό εξοπλισμό και φωτισμό.
Post-production: Αυτό είναι το στάδιο του μοντάζ, όπου το ακατέργαστο υλικό μετατρέπεται σε ένα γυαλισμένο τελικό προϊόν. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη μουσικής, ηχητικά εφέ, γραφικών και διόρθωση χρωμάτων.
Διανομή: Αυτό είναι το τελικό στάδιο, όπου το βίντεο κοινοποιείται στα κατάλληλα κανάλια, όπως έναν ιστότοπο της εταιρείας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το email.

Το κόστος

Το κόστος της εταιρικής παραγωγής βίντεο μπορεί να ποικίλλει πολύ, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του βίντεο και το επίπεδο τεχνογνωσίας που απαιτείται. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να επιλέξουν να προσλάβουν μια επαγγελματική εταιρεία παραγωγής βίντεο, ενώ άλλες μπορεί να επιλέξουν να παράγουν τα βίντεο τους χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους.

Instafilms – Εταιρική Παραγωγή Βίντεο

Η συνεργασία με μια εταιρεία παραγωγής βίντεο στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας οικονομικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν βίντεο υψηλής ποιότητας. Στην Instafilms, προσπαθούμε πάντα να συμβαδίζουμε με τις νέες συνθήκες, γι’ αυτό το λόγο παρέχουμε εκπληκτικές ψηφιακές επιδόσεις στις επιχειρήσεις.

Έτσι, η Instafilms μπορεί να αναλάβει όλη την εταιρική παραγωγή βίντεο. Από τον εντοπισμό τοποθεσίας, μέχρι τη λήψη βίντεο και την επεξεργασία, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε περισσότερα για τη δουλειά μας εδώ και θα πρέπει να μας ακολουθήσετε στο Facebook, το Instagram και το YouTube για να είστε ενημερωμένοι!

Comments are closed.