Παραγωγή βίντεο στην Ελλάδα. Μια τάση ή μια παρόρμηση;

 

Η παραγωγή βίντεο μπορεί να θεωρηθεί ως απόγονος του «κινηματογράφου». Συνδυασμός ελληνικών λέξεων που σημαίνουν «καταγραφή της κίνησης». Αρχικά, τον 19ο αιώνα, ήταν ακριβώς αυτό. Μια προσπάθεια οπτικοποίησης της κίνησης. Μια μεγάλη καινοτομία που ήταν μπροστά από την εποχή. Αλλά από τότε, έχει εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο από αυτό. Η παραγωγή βίντεο παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα έχει αποδειχτεί όχι μόνο τάση αλλά και αναγκαιότητα. Κάθε επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας που χρειάζεται να προωθήσει τη δραστηριότητα ή την επωνυμία της πρέπει να κάνει χρήση αυτού του ισχυρού εργαλείου!

Αλλά, ας το πάρουμε από την αρχή εξετάζοντας τους τύπους βίντεο και τον ρόλο τους στη ζωή μας σήμερα.

Ποια είναι η διαδικασία για την παραγωγή βίντεο;

Πρόκειται να υποδεχτούμε το νέο έτος και στην ψηφιακή μας καθημερινότητα, ο όρος «βίντεο» έχει κυρίαρχο μέρος. Βλέπουμε βίντεο στα social media και στην τηλεόραση, τραβάμε βίντεο με τα smartphone μας, μοιραζόμαστε τις στιγμές μας μέσα από βίντεο. Όμως, ξέρουμε τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα βίντεο; Τι χρειάζεται για να «ζωντανέψει» ένα βίντεο; Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν την παραγωγή βίντεο. Είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας ενός βίντεο, όπως ένα μουσικό βίντεο, ένα βίντεο μάρκετινγκ, μια τηλεοπτική διαφήμιση ή μια ταινία μικρού μήκους, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Η παραγωγή βίντεο είναι μια ακολουθία βημάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια διαδικασία τριών σταδίων: προπαραγωγή, παραγωγή και μετα-παραγωγή.

Προπαραγωγή: Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για την όλη διαδικασία, αν σκεφτούμε ότι το πιο σημαντικό μέρος μιας δράσης είναι ο… προγραμματισμός! Όλα τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται για να καθορίσουν τον προϋπολογισμό, να δημιουργήσουν μια πλοκή και να κανονίσουν το πρόγραμμα των γυρισμάτων. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια αφού επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων -όπως παραγωγοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες κ.λπ.- συγκεντρώνονται για να σχεδιάσουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή του βίντεο.
Παραγωγή: 3-2-1- Δράση! Αυτό είναι το δημιουργικό μέρος του έργου. Τα γυρίσματα ξεκινούν και η ομάδα καταγράφει οπτικοακουστικό υλικό που θα αποτελέσει το δομικό στοιχείο του τελικού βίντεο.
Post-production: Αυτό είναι το κομμάτι που χρειάζεται αποφασιστικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η συναρμολόγηση του βίντεο είναι στα χέρια των μοντέρ, των συνθετών και των μίξερ ήχου. Είναι υπεύθυνοι για την τελευταία πινελιά!

Τύποι περιεχομένου βίντεο.

Σήμερα, η ταξινόμηση του περιεχομένου για την παραγωγή βίντεο σε τύπους φαίνεται να είναι μάλλον περίπλοκη. Υπάρχουν διάφορες απόψεις και προσεγγίσεις. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο για λόγους απλούστευσης, παρουσιάζουμε το περιεχόμενο χωρισμένο σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

v Ταινίες μεγάλου μήκους.

v Περιεχόμενο τηλεοπτικού βίντεο.

v Διαφημιστικό βίντεο.

v Εταιρικό βίντεο.

Αρχικά, η ταινία μεγάλου μήκους είναι ένας τύπος ευρέως γνωστός σε όλους. Η ταξινόμηση σχετίζεται με τη διάρκεια της ταινίας. Με απλά λόγια, μιλάμε για ταινίες με κάθε είδους περιεχόμενο. περιπέτεια, δράμα, κωμωδία, ρομαντισμό, τρόμου κ.λπ. Η πλειονότητα αυτών των ταινιών, πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς, παράγονται από τα μεγάλα πέντε μεγάλα στούντιο- Universal Pictures, Paramount Pictures, Warner Bros. Pictures, Walt Disney Pictures, και Sony Pictures.

Επόμενο στη λίστα είναι η τηλεόραση. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται κάθε παραγωγή τηλεοπτικού στούντιο για μετάδοση. Ωστόσο, για να πούμε την αλήθεια, η ψηφιακή εποχή που ζούμε καθιστά λίγο δύσκολη τη συμπερίληψη του περιεχομένου σε αυτήν την κατηγορία. Ως εκ τούτου, πρέπει να θεωρήσουμε και το περιεχόμενο VOD (Video On Demand) μέσω του διαδικτύου ως τηλεόραση. Αυτό σημαίνει ότι το Netflix ή το Prime Video της Amazon είναι ακόμα τηλεόραση!

Οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία μας μας επιτρέπουν να δημιουργούμε αποτελεσματικά και εντυπωσιακά βίντεο.

Προχωρώντας στην επόμενη κατηγορία, μιλάμε για διαφήμιση. Πρόκειται για μια παραδοσιακή διαδικασία κατά την οποία μια διαφημιστική εταιρεία σε συνεργασία με μια εταιρεία παραγωγής βίντεο δημιουργεί διαφημιστικό περιεχόμενο βίντεο για μια επωνυμία. Αυτός είναι ένας από τους τομείς που αναλαμβάνει δράση η εταιρεία παραγωγής βίντεο στην Ελλάδα, η Instafilms. Οι δεξιότητες και η τεχνογνωσία μας μας επιτρέπουν να δημιουργούμε αποτελεσματικά και εντυπωσιακά διαφημιστικά βίντεο. Γνωρίζουμε πώς να οργανώνουμε τις τοποθεσίες, τις μουσικές συνθέσεις και πολλά άλλα τεχνικά ζητήματα που ευθύνονται για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Μαζί με την παραδοσιακή διαφήμιση, μπορείτε να σκεφτείτε και την ψηφιακή. Πρόκειται για διαφημίσεις βίντεο στο Διαδίκτυο, όπως αυτές σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook και το Instagram.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε δείγματα της δουλειάς μας.

Η επόμενη και πιο σημαντική κατηγορία για τη δραστηριότητα της εταιρείας παραγωγής βίντεο είναι τα εταιρικά βίντεο. Πρόκειται για μια κατηγορία που πρέπει να αναλυθεί σε βάθος, αφού υπάρχουν πολλά formats κάτω από αυτήν, με μεγάλες δυνατότητες για κάθε επιχείρηση!

Μπαίνοντας στα μυστικά της εταιρίας παραγωγής βίντεο στην Ελλάδα.

Παρατηρήσαμε ότι υπήρξε αυξημένη ζήτηση στην παραγωγή εταιρικών βίντεο στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που προκύπτει από την εκθετική αύξηση των ταχυτήτων στο διαδίκτυο που επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο χωρίς περισπασμούς. Ως αποτέλεσμα, πλατφόρμες όπως το Vimeo και το YouTube, επιτρέπουν την απλοποίηση της διανομής βίντεο στη μαζική αγορά. Και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέπεια αυτού είναι η προτίμηση των καταναλωτών για παρακολούθηση βίντεο κάθε είδους. Δεν είναι παράδοξο αν σκεφτούμε ότι ο καθένας μπορεί να δει ένα βίντεο παντού και με πολλούς τρόπους. Είσαι στο γραφείο; Ή είστε στο δρόμο για τη δουλειά σας; Ή έχετε κολλήσει στην κίνηση περιμένοντας να επιστρέψετε σπίτι; Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο φορητό υπολογιστή ή στο tablet σας, αλλά πάνω από όλα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο smartphone σας! Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων επιλέγουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα βίντεο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους! Δεν είναι όμως μόνο η ζήτηση, είναι και η προσφορά. Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε τη μείωση του κόστους που σχετίζεται με τον εξοπλισμό κινηματογράφησης και το λογισμικό μοντάζ. Αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές!

Προχωρώντας με μια βαθύτερη ανάλυση του εταιρικού βίντεο, διακρίνουμε διάφορες μορφές. Σχετίζονται με την εσωτερική ή εξωτερική αλληλεπίδραση της εταιρείας.

Όσον αφορά την εξωτερική επικοινωνία, μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε συνδυασμό ή όλες τις παρακάτω μορφές.

Βίντεο “about us”

Είναι ένα είδος εταιρικής ταυτότητας που παρουσιάζεται όσο απλή και σύντομη χρειάζεται. Ο θεατής μπορεί να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις αξίες και τους στόχους τους.

Παραγωγή βίντεο για εκδηλώσεις και συνέδρια

Η χρήση τους είναι απίστευτα χρήσιμη από πολλές απόψεις.

– Θέλετε να ορίσετε την ημερήσια διάταξη και τον τόνο της συνάντησης; Ξεκινήστε με ένα εναρκτήριο βίντεο και βεβαιωθείτε ότι κάθε συμμετέχων θα μπει στη σειρά.

– Καταλάβετε τη βασική νότα σε ένα βίντεο, είτε σε ζωντανή ροή είτε σε εγγεγραμμένο βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους αργότερα.

– Καταγράψτε ένα συνολικό βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για λόγους μάρκετινγκ και προώθησης. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το ως teaser ή ως βίντεο “αποθήκευση ημερομηνίας” για την εκδήλωση του επόμενου έτους.

Παραγωγή βίντεο “review”

Ένας ικανοποιημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση για την επωνυμία σας. Με βάση αυτή την ιδέα, προωθήστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας μέσα από τα μάτια του. Ένας πελάτης που μιλάει για το πρόβλημα που αντιμετώπισε και τον τρόπο με τον οποίο το προϊόν ή η υπηρεσία σας τον βοήθησε να το επιλύσει, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για άλλους υποψήφιους πελάτες. Σε αυτήν την περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας πρέπει να είναι ένα άτομο με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής. Φυσικά, ένα μέρος παρότρυνσης για δράση είναι ένα βασικό σημείο αυτής της μορφής βίντεο.

 

Επεξηγηματικό βίντεο

Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η εξήγηση λεπτομερειών σχετικά με τη χρήση ή τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος/υπηρεσίας καταλήγει να είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα επεξηγητικό βίντεο μπορεί να είναι ένας δημιουργικός και ευχάριστος τρόπος παροχής λεπτομερειών σε έναν χρήστη. Ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας, η κατάσταση μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη. Ξεπεράστε αυτόν τον πονοκέφαλο χρησιμοποιώντας ένα βίντεο. Παρουσιάστε παραδείγματα, διαγράμματα και στοιχεία κινούμενων εικόνων για να κάνετε το προϊόν σας φιλικό προς τον χρήστη.

Όσον αφορά την εσωτερική επικοινωνία, μπορούμε να προτείνουμε δύο μορφές:

Παραγωγή βίντεο εκπαίδευσης και κατάρτισης

 

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας με ακρίβεια και αποτελεσματικό από άποψη χρόνου. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε έναν νέο υπάλληλο που πρέπει να περάσει από μια διαδικασία ενσωμάτωσης. Ενημερώστε τις δεξιότητες των υπαλλήλων σας για να αναλάβουν νέες ευθύνες. Ενημερώστε τους για τις νέες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν στην καθημερινή τους εργασία. Με λίγα λόγια, συγκεντρώστε σε ένα μέρος το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε χρήστης με τον ρυθμό του. Μην σπαταλάτε τις παραγωγικές σας ώρες. Διατηρήστε τα αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας βίντεο!

Ενημερώσεις και ανακοινώσεις της ομάδας διαχείρισης

 

Αυτή η μορφή βίντεο προωθεί τη δέσμευση των εργαζομένων. Ένα σημείωμα μπορεί να έχει τον ίδιο στόχο, αλλά δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με ένα βίντεο. Διατηρήστε το προσωπικό εστιασμένο στην κουλτούρα και τους στόχους της εταιρείας σας με μια ζεστή και επίκαιρη προσέγγιση.

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρουμε ότι αυτοί είναι μόνο οι βασικοί τύποι και μορφές βίντεο. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν περιορίζονται μόνο στα παρουσιαζόμενα. Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες μιας επιχείρησης, μπορούμε να προσαρμόσουμε ανάλογα το περιεχόμενο και τα τεχνικά μέρη.

Διάφορες τεχνικές παραγωγής βίντεο οδηγούν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εκτός από τους τύπους και τις μορφές ενός βίντεο, θα ήταν σημαντικό να αναφέρουμε μερικές από τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Κάθε ένα από αυτά εξυπηρετεί έναν σκοπό, κάνοντας το βίντεο πιο γόνιμο.

Πρώτα από όλα, η τεχνολογία επιτρέπει τη χρήση κινούμενων εικόνων, που είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να στείλουμε το μήνυμά μας. Είναι μια οικεία προσέγγιση με πολλαπλές εναλλακτικές που φαίνεται να έχουν μεγάλη επιρροή στον θεατή.

Ως συμπληρωματικό εργαλείο, μπορούμε να ενσωματώσουμε γραφικά που παρέχουν λεπτομέρειες και μια πιο στρογγυλεμένη άποψη του θέματος.

Πέρα από τα παραπάνω, η ιδέα της αλληλεπίδρασης εντός της ροής βίντεο φαίνεται να αυξάνει σημαντικά το ποσοστό αφοσίωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο θεατής έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με πρόσθετο περιεχόμενο ενώ παρακολουθεί το βίντεο. Λειτουργεί τέλεια με βίντεο λιανικής που πωλούν ένα προϊόν. Αυτό το περιεχόμενο παρέχει πρόσθετες πληροφορίες κατά παραγγελία και διευκολύνει την αγορά μόνο με λίγα κλικ.

Παραγωγή βίντεο με βάση τις ανάγκες σας

Μια εναλλακτική αλλά και πλέον απαραίτητη λήψη είναι η αερολήψη! Ένα drone ή ένα ελικόπτερο παρέχει εναέρια πλάνα που εξυπηρετούν ειδικές απαιτήσεις.

Με βάση τις ανάγκες σας, προτείνουμε τις απαραίτητες τεχνικές που εμπλουτίζουν το περιεχόμενο του βίντεό σας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά από τα εταιρικά μας βίντεο εδώ.

Αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας παραγωγής βίντεο!

 

Πώς όμως η παραγωγή βίντεο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας σας; Η απάντηση είναι απλή: Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας και τις πωλήσεις σας, ενισχύοντας παράλληλα την αφοσίωση των πελατών σας.

Ένα βίντεο «about us» ή «review», για παράδειγμα, φέρνει την επωνυμία σας πιο κοντά στους πελάτες, ενημερώνοντάς τους για τη δραστηριότητά σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε την εταιρεία σας στο κοινό.

Ένα «education video», για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή επιπλέον πληροφοριών που θα καθορίσουν εάν ο πελάτης θα αγοράσει ένα προϊόν ή όχι κατά τη διαδικασία αγοράς. Ακόμη και μετά την πώληση, αυτή η μορφή βίντεο μπορεί να παρέχει υποστήριξη μετά την πώληση ή λύσεις για την επίλυση ενός πιθανού προβλήματος.

Κοιτάζοντας το μέλλον.

Επί του παρόντος, η παραγωγή βίντεο στην Ελλάδα, η Αθήνα δεν είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας, αλλά μας βοηθά επίσης να κρατιόμαστε ενημερωμένοι. Στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ένας μοναδικός τρόπος ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας. Βοηθά τους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους, αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και την αφοσίωση των πελατών, παρέχει διευκρινίσεις και υποστήριξη πελατών, χτίζει και ενισχύει το ομαδικό πνεύμα των εργαζομένων. Είναι ένα πολύπλευρο εργαλείο με μεγάλες δυνατότητες που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά και με τεχνογνωσία.

Κοιτάζοντας το μέλλον, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις σημερινές παρατηρήσεις.

Με βάση έρευνες και αναλύσεις δεδομένων, οι χρήστες τείνουν να παρακολουθούν βίντεο χωρίς ήχο, όπως παρατηρείται στο LinkedIn και στο Facebook.

Τα smartphone παίζουν σημαντικό ρόλο στην προβολή βίντεο. Οι χρήστες επιλέγουν να παρακολουθούν βίντεο οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Το σύντομο περιεχόμενο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Ίσως σχετίζεται με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας!

Η ζωντανή ροή είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που προτιμάται από πάνω από το 50% των χρηστών.

Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Επομένως, αναζητάτε μαθήματα και εκπαιδευτικά βίντεο.

Όλα τα παραπάνω είναι τάσεις που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε περιεχόμενο με απήχηση. Ο κόσμος αλλάζει με τον καιρό και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Αλλά σίγουρα μπορούμε να επηρεάσουμε τις απόψεις των ανθρώπων για τις επιχειρήσεις μας μέσω της παραγωγής βίντεο!

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε την ειδική προσφορά σας! Η εμπειρία μας και το πάθος μας για τη παραγωγή βίντεο εγγυώνται ένα αποτέλεσμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είμαστε επίσης ανοιχτοί σε σχόλια ή ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά μας.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε στο Instagram. Μείνετε συντονισμένοι!

https://vimeo.com/842262540

Comments are closed.