Marketing video από την Instafilms: Το αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής ταυτότητας.

 

«Ποιος είμαι;», ένα απλό και συνάμα σύνθετο παγκόσμιο ερώτημα που παραμένει επίκαιρο για αιώνες. Αλλά γιατί αυτή η ερώτηση είναι σχετική με τον επιχειρηματικό κόσμο; Και ακόμη περισσότερο, πώς σχετίζεται το marketing video;

Παρά τη βιομηχανική επανάσταση και την τεχνολογική ανάπτυξη, εξακολουθούμε να προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε και να αυτοπροσδιοριστούμε. Ο καθένας μας παλεύει να βρει τα κομμάτια που συνθέτουν την ύπαρξή του. Με λίγα λόγια, όλα περιστρέφονται γύρω από την αυτογνωσία μας. Σιγά σιγά αποδεικνύεται ότι είναι η πιο ανθεκτική βάση για να αντέξει κάθε οικοδόμημα στη ζωή μας. Φαίνεται, λοιπόν, ότι όσο σημαντικό είναι για τον καθένα μας να γνωρίσει τον εαυτό του, τόσο σημαντικό είναι και για μια επιχείρηση. Άλλωστε έτσι γεννήθηκε η έννοια της εταιρικής ταυτότητας. Είναι βασικό στοιχείο μιας επιχείρησης που πρέπει να είναι ξεκάθαρο πριν καν ξεκινήσει τη δραστηριότητά της. Γιατί; Επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η επιχείρηση, να εξελιχθεί και να αφήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα στον κόσμο.

Η εταιρεία που αναγνωρίζει και αναδεικνύει τις αξίες της, ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

 

Στην πράξη, κάθε επιχείρηση κάνει επιλογές που αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν τις αξίες και τους στόχους της. Εκφράζονται με κάθε επικοινωνιακό τρόπο. Στην εταιρική επωνυμία, το λογότυπο, το tagline, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις και μέσα από κάθε δραστηριότητα. Γι’ αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και αναγνωρίσιμο. Εάν η εταιρεία θέλει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσει το εργαλείο της παραγωγής βίντεο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η επιρροή του στο μάρκετινγκ αυξάνεται συνεχώς. Το συναρπαστικό μέρος είναι ότι ο ρόλος του είναι πολύπλευρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

3 βασικοί λόγοι για τους οποίους το εταιρικό βίντεο καθιστά το ψηφιακό μάρκετινγκ να επιτυγχάνει τον στόχο.

 

Αρχικά, ένα marketing video μπορεί να είναι αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο μια επιχείρηση παρουσιάζεται μέσω του ιστότοπού της, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσα σε λίγα λεπτά μια επιχείρηση αυτοσυστήνεται προβάλλοντας τις αξίες της και όλα όσα τη χαρακτηρίζουν. Και ποια είναι η προστιθέμενη αξία ενός marketing video; Τα οπτικοακουστικά στοιχεία. Η έρευνα δείχνει ότι η οπτικοακουστική προσέγγιση είναι πιο φιλική προς τον εγκέφαλο του χρήστη. Με άλλα λόγια, ένας χρήστης θα επέλεγε να παρακολουθήσει ένα βίντεο αντί να διαβάσει ένα εκτενές κείμενο. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, καταφέρνουμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών μας και να κάνουμε το πρώτο βήμα στην αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας μας.

Επίσης, ο πελάτης αξιολογεί θετικά ένα marketing video.

Γιατί; Γιατί με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία αποδεικνύει την ικανότητά της να προσαρμόζεται στην ψηφιακή εποχή και να αντλεί τα μέγιστα από αυτήν. Μια επιχείρηση που είναι συνηθισμένη στην τεχνολογία είναι ο κατάλληλος συνεργάτης! Μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα!

Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι η αίσθηση οικειότητας που αφήνει η παρακολούθηση ενός marketing video. Ο θεατής νιώθει πιο κοντά σε αυτό που βλέπει, καθώς μπορεί να δει πρόσωπα και εικόνες. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια αίσθηση εμπιστοσύνης. Ειδικά για εταιρείες όπως η Marinair, η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, ένα βίντεο αποδεικνύει ότι η εταιρεία είναι κάτι περισσότερο από μια διεύθυνση και ένα τηλέφωνο. Είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν την επιχείρηση και έχουν πρόσωπο! Έτσι, κάθε πελάτης ή συνεργάτης που προσεγγίζει την επιχείρηση έστω και για πρώτη φορά θα γίνει λιγότερο διστακτικός για την ύπαρξή της.

Ένα βίντεο μπορεί πράγματι να πείσει αφαιρώντας αμφιβολίες, προσδίδοντας κύρος και δηλώνοντας επαγγελματική αυτοπεποίθηση. Μέσω της προβολής του βίντεο, η εταιρεία παρουσιάζει σε όποιον ενδιαφέρεται για την ταυτότητα και τον χαρακτήρα της με απλό και εύπεπτο τρόπο.

Το εταιρικό βίντεο της Marinair από την Instafilms.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι το βίντεο ως εργαλείο είναι πλήρως χρησιμοποιήσιμο και προσαρμόσιμο. Οι επιλογές είναι απεριόριστες και μόνο οι επιθυμίες μπορούν να τις περιορίσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Marinair παρουσιάζεται στο κοινό. Απλά και κατανοητά, η εταιρεία παρουσιάζει ποιοι είναι και τι κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε λίγα λεπτά γίνεται σαφές τι προσφέρει η εταιρεία, σε ποιους απευθύνεται και ποιο είναι το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Ολοκληρώνουν το μήνυμά τους προσκαλώντας τον υποψήφιο πελάτη ή συνεργάτη σε δράση. Τους προσκαλούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την εταιρεία μέσα από τον χώρο του γραφείου της. Ήταν οι υπάλληλοι που πρωταγωνίστησαν στο βίντεο. Με τη δύναμη αυτού του οπτικοακουστικού εργαλείου, φέραμε τον υποψήφιο συνεργάτη στην επιχείρηση μέσω της οθόνης του. Αυτό το πρώτο βήμα δημιουργεί οικειότητα στον θεατή και είναι καθοριστικό για τη συνέχεια. Προσελκύει το ενδιαφέρον και δημιουργεί μια φυσική περιέργεια για να μάθετε περισσότερα.

Θέλαμε επίσης να προωθήσουμε τις αξίες και τον χαρακτήρα της εταιρείας.

Οι στιγμές από την καθημερινή δουλειά δείχνουν από τη μια την ανθρώπινη πλευρά και από την άλλη την άψογη, επαγγελματική προσέγγιση. Κάθε ρόλος, κάθε θέση, κάθε ικανότητα είναι εξίσου σημαντική. Φέρνει γνώση και εμπειρία. Αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο στην αλυσίδα των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία. Η αφοσίωση και η υπευθυνότητα των εργαζομένων, όπως φαίνεται στη ροή βίντεο, εγγυώνται ένα μοναδικό, ποιοτικό αποτέλεσμα. Φυσικά πρόκειται για μια επιχείρηση με ανθρώπινο πρόσωπο, όπως φαίνεται στις σκηνές συνεργασίας με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Στη συνέχεια, η τεχνολογία σε κάθε έκφραση, μηχανή ή λογισμικό, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των υπηρεσιών που προσφέρει η Marinair. Με ακρίβεια και ευελιξία, κάθε στάδιο μεταφοράς διασφαλίζει την ασφάλεια των εμπορευμάτων και την ταχύτητα παράδοσης. Όλα τα πιθανά μέσα μεταφοράς παρουσιάζονται με σαφήνεια και διαδοχικά.

Η εικόνα, τα χρώματα, η εναλλαγή των εικόνων επιλέγονται προσεκτικά για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον θεατή. Η Marinair δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και στους ανθρώπους της. Κάθε σκηνή περιγράφει ξεκάθαρα και εύγλωττα όλα αυτά που η εταιρεία θα ήθελε να πει με λόγια.

 

Η ομάδα Instafilms είναι ο κατάλληλος συνεργάτης σας.

Η εμπειρία και οι γνώσεις μας είναι τα εργαλεία μας, αλλά το πάθος μας για τα γυρίσματα είναι το κίνητρό μας! Γνωρίζουμε ότι το βίντεο έχει πολύ ισχυρή επιρροή στις μέρες μας, την ψηφιακή εποχή. Ξέρουμε πώς να ακούμε τον παγκόσμιο παλμό και να κάνουμε θετική χρήση αυτού του εργαλείου. Μέσα από το ποιοτικό αποτέλεσμα της δουλειάς μας, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι για να προσφέρουμε μόνο το καλύτερο στους πελάτες μας. Το άψογο επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι κάθε φορά στόχος μας. Η ικανοποίηση των πελατών μας είναι και δική μας ικανοποίηση. Έλα σε εμάς! Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ και δώστε μας την ευκαιρία να σας ακούσουμε. Είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία. Έχουμε λύσεις για κάθε επιχείρηση, φροντίζοντας να προσαρμοστούμε στις ανάγκες σας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ άλλα σχετικά βίντεο που θα σας βοηθήσουν να δείτε περισσότερες πτυχές της δουλειάς μας.

Δείτε επίσης την version για το instagram